ovmz.nl

Loopbaanoriëntatie

Kijk mee bij Loopbaanoriëntatie
Online op 26/01 vanaf 16:00 uur
Nu online
Was online op 26/01
Marek Schellingerhout

Loopbaanoriëntatie (LOB) is eigenlijk geen apart vak. Bij LOB ga je onderzoeken wie jezelf bent, wat je leuk vindt en wat je goed kunt.
Kortom: bij LOB draait het om jou!

Je gaat ontdekken wat jouw talenten en passies zijn, zodat je leert de juiste keuzes te maken in de jaren dat je op het vmbo zit en daarna. 

Zo ga je in allerlei lessen praktijkopdrachten doen, bij praktijkgerichte vakken, maar soms ook bij andere vakken. Als je iets in de praktijk doet, kun je ontdekken of je iets goed kunt of juist niet, en of je het leuk vindt. Zo ontdek je je talenten. Ook ga je nadenken wat je dan nog meer zou willen gaan doen en wie of wat je daarbij nodig hebt, om er nog beter achter te komen wat je wil. 

Je gaat ook op stage. In de onderbouw bijvoorbeeld een halve dag op Bliksemstage, in de bovenbouw 1 dag per week, zodat je ontdekt welk werk en welke beroepen er allemaal zijn en wat bij jou past. 
Het belangrijkste doel van LOB is dat jij jezelf zó goed leert kennen, zodat je goede keuzes kunt maken in de tijd op het vmbo. Keuze voor profiel, keuze voor keuzevakken en stage en uiteindelijk natuurlijk de keuze voor een vervolgopleiding op het MBO.